Els nostres Centres

Servei de diagnòstic per la Imatge 

- Radiologia convencional
- Ortopantomografía
- Densitometria òssia
- Mamografia
- EcografiaMamografia

Una mamografia és una radiografia de la mama. Les mamografies habituals són les millors proves de què disposen els metges per detectar el càncer de mama en les seves etapes inicials, de vegades fins a tres anys abans que es pugui sentir amb la palpació.

Una mamografia selectiva de detenció és una radiografia del si que s’utilitza per detectar canvis en el pit en dones que no presenten signes o símptomes de càncer de pit. Generalment es requereixen dues radiografies de cada pit.

Amb una mamografia, és possible detectar micro-calcificacions o un tumor que no es pugui palpar.


 Ressonància

La ressonància magnètica és un examen de diagnostic segur que proporciona una visió més clara de l’interior del cos que molts altres exàmens de diagnostic. La ressonància magnètica produeix imatges de dues o tres dimensions. No fa servir raigs X també es pot utilitzar un mitjà de contrast per ajudar a visualitzar millor les imatges.

Una ressonància magnètica ajuda a detectar i tractar precoçment una malaltia. Proporciona informació detallada ràpidament i pot reduir la necessitat de certes cirurgies de diagnòstic.

En general, una ressonància magnètica pot ajudar a diagnosticar: Lesions traumàtiques, trastorns del cervell i del sistema nerviós, problemes musculars o ossis.


 

Densitometria

La densitometria òssia és una tècnica diagnòstica que permet mesurar la densitat mineral de l’os, és a dir, el seu contingut en calci. Constitueix la principal eina diagnòstica utilitzada en l’osteoporosi i d’aquesta manera es pot determinar el risc de patir fractures òssies. Aquesta prova pot servir per valorar la salut òssia, per portar el control de la pèrdua òssia o la resposta al tractament i per detectar l’osteoporosi en la seva etapa més precoç i instaurar un tractament preventiu.

Està indicada per dones post-menopàusiques candidates a tractament hormonal substitutiu, sospita de fractura o aixafament vertebral en la radiografia convencional, tractament prolongat amb corticoides, hiperparatiroïdisme primari asimptomàtic, seguiment de l’evolució de l’osteoporosi després de la instauració de tractament.

 


 Com arribar-hi

Carretera a Sta. Creu de Calafell, 100, 08850 Gavà - Barcelona

Tel. Centraleta: 936 333 670 - Fax: 936 627 702

Horari: de 8 a 21 hores de dilluns a divendres